• Akıl dişlerinin cerrahi çekimi ne zaman ve nasıl yapılmalı?
• İşlem sırasında yaşanabilecek sorunları klinik, konvansiyonel radyoloji veya bilgisayarlı tomografi tetkikleri ile nasıl daha iyi anlayabiliriz?
• Cerrahi uygulamanın olabildiğince verimli ve atravmatik gerçekleşebilmesi için nasıl bir cerrahi yöntem önerilir?
Genel dişhekimliği yapan meslektaşlarımıza doğru çözüm yollarını anlatan bu kitapta, bu önemli soruların cevaplarını bulabilirsiniz. Basit klinik sınışamalar eşliğinde, üçüncü molar dişlerin retromolar bölgede konumları ile ilgili tüm radyolojik senaryolar aydınlatılmıştır.
Operasyon öncesinde olgunun zorluğunun belirlenmesi, cerrahi işlemin daha doğru planlanması ve başarıyla tamamlanabilmesi açısından cerraha avantaj sağlar. Bu bilgiler eşliğinde cerrahi travmanın çekilecek dişe yönlendirilmesi (dişin bölünerek çıkartılması), dişin çevre dokularının atravmatik çalışma mantığıyla korunabilmesine imkan tanır.
Böylece enfeksiyon riski ve postop ağrı seviyesi anlamlı seviyede indirgenmiş olur. Her cerrahi senaryo, şematik ve klinik fotoğraşar eşliğinde adım adım görselleştirilmiştir. Bu sistematik süreç, hekime güvenli ve verimli çalışma imkanı yaratacağı gibi operasyon sonrası yaşanabilecek olası komplikasyonların azaltılmasını da sağlar.
Kullanıcı Yorumları